Rekordszámú autót adott el a Volvo Cars az első negyedévben

A kínai többségi tulajdonú Volvo Cars a közös és társult vállalkozásokat nem számítva 6,8 milliárd svéd korona (230,86 milliárd forint) működési bevételre tett szert az idei első negyedévben, ami 8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – derül ki a cég honlapjára szerdán feltöltött adatokból.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A cég rekordszámú, 182 ezer 687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A cég negyedéves bevétele ugyanakkor 2 százalékkal, 93,9 milliárd koronára csökkent részben a devizaárfolyamok kedvezőtlen alakulása miatt. A teljesen elektromos autók (BEV) aránya 21 százalékra emelkedett a negyedévben az egy évvel korábbi 18 százalékról. Európában a Volvo Cars volt a harmadik legnagyobb elektromos járműértékesítő, míg az XC60 PHEV volt a térség legkelendőbb hálózatról is tölthető plug-in hibridje az első negyedévben. Az elektromos járművek esetében a bruttó árrés 16 százalékra javult a negyedévben az egy évvel korábbi 7 százalékról.

Ajánlott tartalom

Nem jól ítéli meg az EU a kínai elektromosautó-ipart

Az európai és a kínai járműipar együttműködésére kellene összpontosítania az EU-nak, mert az nem zéróösszegű játék, hanem kölcsönös fejlődési és növekedési előnyökkel jár - írja a kínai Xinhua hírügynökség portálján megjelent tanulmány.