Rendkívül könnyen telepíthető erkély napelemes rendszert fejlesztettek ki

Komplett, erkélyre telepíthető napelemes rendszert vezetett be egy kínai gyártó.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Komplett, elegáns, kifejezetten erkélyekre szánt napelemes csomagot fejlesztett ki a kínai Slenergy – számol be a PV Magazine. A két, 425 wattos panelből álló rendszerhez 800 wattos mikroinverter, tartószerkezet, egy 5 méteres váltóáramú és egy 3 méteres egyenáramú kábel, valamint egy 3P csatlakozó is tartozik. Az erkélynapelemek az elmúlt időszakban sok országban, így a szomszédos Ausztriában nagy népszerűségre tettek szert. Ezen eszközök kisebb teljesítményűek, jellemzően egy-egy háztartási gép áramellátását képesek kielégíteni, komoly előnyük ugyanakkor olcsóságuk és pofonegyszerű telepítésük. Sajnos Magyarországon az ilyen termékek használata egyelőre tiltott. A Slenergy új eszközét, az iShare-Home Minit a cég szerint a németországi piac nagyon jól fogadta, kiemelt csatornáikon keresztül már ki is merültek a készletek. A rendszert más országokba is bevezetik majd, szeptembertől Olaszországban lesz kapható. A csomag két, teljesen fekete panelje 425 wattos, az egyéb kiegészítők nagyban megkönnyítik a használatot. A modulok n-típusú cellatechnológiával rendelkeznek, teljesítmény-átalakítási hatásfokuk pedig 21,76 százalékos. Méretük 1722-ször 1134-szer x 30 milliméter, súlyuk pedig 21,5 kilogramm. Nyitófeszültségük 37,83 volt, a rövidzárlati feszültségük 13,31 amper, hőmérsékleti együtthatójuk -0,34 százalék Celsius-fokonként.

A 230-szor 190-szer 46,5 milliméteres méretű, 3,3 kg tömegű mikroinverter hatásfoka 96,5 százalék, a maximális teljesítménypont-követési (MPPT) hatásfoka pedig 99,9 százalék. A rendszer 25 és 55 volt közötti MPPT-feszültségtartományon belül 60 volt maximális bemeneti feszültséget támogat. A 10 kilogramm tömegű, ötvözetből készült tartószerkezet 30-tól 50 fokig állítható szöget kínál. A rendszerhez 12 év termékgarancia és 30 év extra, lineáris teljesítményre vonatkozó garancia tartozik. A gyártó szerint az előzetes telepítési és csatlakoztatási kialakítás előnye, hogy a rendszer mindössze néhány perc beállítási időt igényel, mielőtt környezetbarát energiát biztosítana.

 

Kép: Slenergy

Ajánlott tartalom

Brüsszeli döntés: kötelezővé tették a napelemek telepítését az épületekre

Az Európai Parlament jelentős lépést tett az energiahatékonyság és a zöld átmenet felé, elfogadva az uniós napenergia-szabványt.