Hetek óta készültünk a nagy eseményre, a Construmán tett látogatásunk után pedig még inkább vérszemet kaptunk, hogy megújuló erőforrásokon alapuló eszközöket, fejlesztéseket lássunk. Némiképp csalódtam, de lehet csak túlzott elvárásaim voltak.

Renexpo beszámoló

Hetek óta készültünk a nagy eseményre, a Construmán tett látogatásunk után pedig még inkább vérszemet kaptunk, hogy megújuló erőforrásokon alapuló eszközöket, fejlesztéseket lássunk. Némiképp csalódtam, de lehet csak túlzott elvárásaim voltak.

Kezdjünk mindent az elején. Szerencsére/sajnos képtelen vagyok elvonatkoztatni a Construmától, hiszen idén az is a megújuló energiákra épített, ezen belül is a passzívház volt a fő mottója. Így a Renexpo, ami még inkább erre épül, sokkal szakmaiabbnak és részletgazdagabbnak kellett volna lennie. Már eleve furcsa volt, hogy mindössze a kettes kapu volt nyitva a belépők számára, így már az utcán kikristályosodott, hogy ennek mérete töredéke lesz a két héttel ezelőttihez képest. A bejáratnál nagyon jól megszervezett volt a beengedés, így ezért külön riszpekt.

A Hungexpo területén körülnézve beigazolódtak félelmeink, mindössze egyetlen kisebb csarnok szolgált otthonául az eseménynek, ráadásul kis körbejárás után kiderült, hogy ennek a csarnoknak is mindössze kétharmada volt látogatható, a maradék le volt zárva. A fennmaradó területen viszont az egyik közlekedőfolyosó szokatlanul szűknek bizonyult, lehetségesnek tartom, hogy talán jobb lett volna mégis nagyobb alapterületen, de kényelmesebb tágasabb elhelyezést biztosítani a látogatók számára.

dsc_2238

Sajnos a kiállítók száma is erősen megcsappant, üres pavilonokat is láttunk, amik elkendőzésére, prospektusok voltak szétszórva az asztalokon. Most mondhatnánk azt, örüljünk, hogy legalább ennyi van, de mégis azt mondom hiába tökéletes a kezdeményezés és maximálisan értékelendő az igyekezet, láttunk már jobbat idén.

Azért pozitívumból is akadt: a Samsung óriásstandja a kívülállókat fogta meg, akik vásárlóként még csak most ismerkednek meg a témával, az ÉMÁSZ-ELMŰ területén látszik, hogy a szolgáltató valóban elkötelezett az ésszerű energiafelhasználás terén, a Magyar Pellet Egyesület pedig rengeteg értékes információt szolgáltatott a technológia érdeklődői számára. Mindezek mellett több kisebb-nagyobb forgalmazó, importőr és gyártó képviselte magát, ám – szintén a két héttel ezelőtti Construmára alapozva – hiányoltunk rengeteg céget, akik szintén ebben a körben tevékenykednek és érzésünk szerint jelenlétük fontos lenne egy ilyen eseményen is, hogy a látogató objektíven tudjon tájékozódni.

Ragyogó ötlet volt viszont az egyetemek-főiskolák meghívása a rendezvényre, hiszen így a jövő generációja is képviselheti magát friss vért csepegtetve a sok szaki és veterán kiállító közé. Úttörő kezdeményezés ez (és nem piros kendős), hiszen a tárgyilagos technikai bemutatáson túl, az oktatásnak és továbbképzésnek elengedhetetlen szerepe lesz ahhoz, hogy ez az irányvonal érvényesülhessen.

Összességében a Renexpon eltöltött pár óránk minden percét hasznosnak értékeltük, azonban kicsi volt és viszonylag rövid idő alatt végigjártuk. Talán az időzítés nem volt megfelelő a másik rendezvényhez képest és szerencsésebb lett volna 1-2 hónappal elcsúsztatni, hogy egy kiteljesedett tartalomdúsabb rendezvényen lehessünk. A téma azonban kiváló volt, reméljük lesz még több ilyen!

Rövidesen mozgóképes beszámoló, illetve video interjú is elérhető lesz oldalunkon.

dsc_2263

Ajánlott tartalom

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program, hosszabb futamidővel és többféle tevékenységre igényelhető támogatás - közölte az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn az MTI-vel.