Réthelyi nem támogatja a vízlépcsők építését

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter – a Reális Zöldek Klubjának állításával szemben – nem támogatta és nem támogatja vízlépcsők építését – közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a miniszter még egyetemi tanárként 1989-ben részt vett a nagymarosi vízlépcsők építése elleni tiltakozáson. Réthelyi Miklós véleménye erről miniszterként sem változott, ma sem támogatja vízlépcsők építését a Dunán. A Reális Zöldek Klub valótlanul hivatkozott  egy korábbi levelezés szövegkörnyezetéből kiemelt mondattal arra, hogy Réthelyi Miklós támogatta vízlépcső építését  – olvasható a közleményben. A Reális Zöldek Klubja május 7-én az MTI-hez küldött közleményben jelezte: felkérte Orbán Viktor miniszterelnököt arra, hogy Magyarország ne ellenezze vízlépcsők építését a Dunán, mint ahogyan ezt a Duna-stratégia keretében a magyar EU soros elnökség idején a kormány teszi. A szervezet közleménye szerint “a reális zöldek eszmeiségével és gondolkodásmódjával egyetért Fellegi Tamás a fejlesztésekért felelős miniszter és hasonlóan vélekedik Réthelyi Miklós miniszter a reális zöldek gondolkodásmódjáról”.

Ajánlott tartalom

Az Alteo 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalékot fizet

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. közgyűlése 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalék kifizetéséről döntött részvényenként, elfogadva az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát pénteken - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.