Rezsicsökkentő csodakütyük – működnek?

Nem mindenki bízik az ingyen energia-készülékben, de 10-35%-os villanyszámla-csökkenésben már sokkal könnyebb hinni. Ha működik, akkor egy 3-9 ezer forint közötti csodakütyü akár pár hónap alatt is meghozhatja az árát, vagy ha nem, hát több is veszett Mohácsnál! Állítólag viszik is, mint a cukrot.

Az elv biztató. Az elektromos rendszerben található ingadozásokat egy kondenzátor segítségével simítja ki a készülék, amivel máris csökkent a fogyasztásunk, írja az energiaoldal.hu. Persze ne gondoljunk túl egyszerű készülékre, az interneten található leírások szerint egy kondenzátor tudásánál sokkal összetettebb rendszer, igazodik a hálózati frekvenciához és váltóáramhoz, aktívan monitorozza a jelet. Ennek némiképpen ellent mond a mellékelt videóban szétszerelt eszköz, amelyben az említett kondenzátor mellett csupán két LED és néhány ellenállás található. Vajon milyen mértékű intelligenciával monitorozzák és befolyásolják az elektromos hálózatot? Kicsit tovább rontja a hitelességet, hogy a készülékek nem nagyon szerezhetők be elektronikai boltokban, inkább az interneten kell keresnünk őket. Hozzánk szokás szerint kicsit későn ért el a divat. Nem akarunk  ünneprontók lenni, de például az Ausztráliában 2008-2009-ben forgalmazott Power Saver készülékről Szövetségi Bírósági határozat mondta ki, hogy a fogyasztók félrevezetésére alkalmas, nem pedig spórolásra… Mindenesetre az energioldal.hu az energiamegtakarítás és spórolás elkötelezett híve, ezért várjuk olvasóink hasonló készülékekkel szerzett pozitív tapasztalatait (is). Szakembereket is megkérdeztünk az eszközök hasznáról, esetleges veszélyeiről, a válaszokkal hamarosan jelentkezünk.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. martonthenagy

    A készülék méretéből itélve a benne levő kondenzátor nem lehet túlságosan nagy. A legjobb esetben is egy KiloWatt/Óra halvány töredékét képes tárolni.
    És akkor mi lesz?
    Az áram ára reggel/este ugyanannyi. A fogyasztás pedig fogyasztás, ha kisimítjuk, ha nem. Ez a termék parasztvakítás.

    A villanyszámla csökkentésére alkalmas módszerek:
    Villany leoltása a helyiségből való távozáskor.
    Helyi világítás használata egész helyiségre szóló dísz kivilágítás helyett.
    Energiatakarékos világítás használata ott, ahol sokat világítunk (a kamrában szinte mindegy).
    Mosó/Mosogatógép használata csak teljes töltöttséggel.
    Vízmelegítés vízforralóval, és nem mikróval, vagy tűzhellyel.
    Kütyük (tv, video, pc, router) feszültségmentesítése, amikor nem kellenek.
    (persze, HA 24 óra áramtalanítás miatt elszáll a tv/video beállítása, akkor nem nyert)