Robot anyakönyvvezető állt szolgálatba Japánban

Mesterséges intelligenciával bíró robot adott össze most először egy ifjú párt Japánban.

A különleges esküvőt vasárnap tartották egy tokiói étteremben. Amikor a mennyasszony bevonult a terembe, mimdenki felállt, ám a 1,5 méter magas “I-Fairy” elnevezésű robot ülve maradt, mivel székéhez szegecselték.
“Legyen szíves, hajtsa fel a mennyasszony fátylát” – mondta a robot vékonyka hangon. Amikor pedig a ceremónia véget ért, és az ifjú pár megcsókolta egymást az 50 fős násznép előtt, a Kokoro vállalat által készített anyakönyvvezető vidáman integetett kezével.

A ceremóniához méltóan a robot virágkoszorút viselt. A testéből kifutó drótok egy néhány méterrel távolabb lévő fekete függöny mögötti számítógéphez vezettek, amelyen keresztül egy férfi eljuttatta az utasításokat a szokatlan anyakönyvvezetőhöz.
“Nagyon jót mulattunk. Úgy vélem, a japánok tudatában vannak annak, hogy a robotok a barátaink” – hangoztatta a mennyasszony, Inou Szatoko, aki a Kokoro cég alkalmazottja. “Jobb lett volna, ha a robot anyakönyvvezető egy kicsit okosabb, de már most is képes jól kifejezni magát” – tette hozzá Sibata Tomohiro, az ifjú férj, a Nara Műszaki Tudományos Intézet professzora.
Az I-Fairy-t 6,3 millió jenért (14,7 millió forint) dobták piacra. Japánon kívül Szingapúrból és az Egyesült Államokból vásároltak meg egyet-egyet.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.