Rohamos léptékkel nő a napenergia hasznosítása

Az olasz TerniEnergia összesen kilenc új, napelemes létesítményt fejez be szeptemberben, melyek teljes kapacitása 10 MW.

Öt közülük közös vállalkozás, melynek összteljesítménye 6 MWp, míg 4 külön megbízásra készült, összteljesítményük pedig 4 MWp.
Hét új építkezés van folyamatban Puglia-ban, egy Marche-ben és Umbria-ban. Ez utóbbi egy napenergia park, melynek villamosenergia-termelő kapacitása meghaladja a 3 MWp-ot.

„Az új létesítmények közül öt (összesen 6 megawatt teljesítménnyel) a TerniEnergia, az EFA-Energies Nouvelles Italia -EnergiaAlternativa S.r.l. és Energie S.r.l.- közös vállalkozásaként jön létre, a megtermelt energia értékesítése érdekében. A másik négy létesítmény az üzembe helyezés periódusában van.” – mondta Prof. Stefano Neri, a TerniEnergia vezetője.

Az ügyvezető hozzátette, hogy 2009 őszére a kilenc létesítmény beiktatásával a vállalat eléri az összes, ez évre kitűzött célját.

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit