Több, mint 8,1 milliá embert foglalkoztat közvetlenöl a megújuló energiaipar világszerte - derül ki a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) jelentéséből.

Rohamos létszámbővülés a megújulóenergia-iparban

Több, mint 8,1 milliá embert foglalkoztat közvetlenöl a megújuló energiaipar világszerte – derül ki a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) jelentéséből.

Csak az elmúlt évben öt százalékkal bővült a foglalkoztatás a legfrissebb adatok szerint a zöldenergia szektorban, szemben a hagyományos energiaiparban tapasztalható létszámcsökkenéssel. A zöldenergiák gyors felfutása, rohamos létszámbővüléssel is jár, főleg Ázsiában és a Bric országokban.

A 8,1 millió megújulóipari alkalmazott közül 1,3 millióan a nagy vízerőművekben dolgoznak – írja jelentésében a szövetség. A legnagyobb foglalkoztató, a technológiák közül a napenergia termelés, világszerte 2,8 millió embertnek ad munkát ez az energiatermelési mód, ami az összes zöldenergia ipari munkahely 11 százaléka. Ez az előkelő pozíció részben az elmúlt évben elért 20 százalékos növekedésnek köszönhető, a napenergia termelés kapacitásában.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Kedvezményes lett egyes villamos kiserőművek csatlakozási díjszámítása

Átláthatóbb lett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozási díjszámítása a háztartásit meghaladó méretű kiserőművekre - közölte a MEKH szombaton az MTI-vel.