Rolls-Royce: nem szórakozunk hibridekkel, kapásból villanyautóra váltunk

A kékvérű brit márkát is megcsapta a változás szele, hamarosan érkezhet az első tisztán elektromos Rolls.

A magukra valamit is adó autógyártók az elmúlt években előrukkoltak néhány hibrid modellel, melyek egyfajta átmenetek a múltat jelképező benzines autók és a jövőbe mutató elektromos járgányok között. Akad azonban néhány olyan vállalat, mely egyáltalán nem lát fantáziát a hibrid technológiában. Ilyen például többek közt a Rolls-Royce. Torsten Müller-Ötvös, a gyártó első embere azt nyilatkozta, hogy a Rolls-Royce maximalista vevői nem hajlandóak megbékélni kompromisszumokkal, ezért a cég kínálatában nem lesznek hibrid modellek. Emberünk szerint a Rolls-Royce vásárlói nem szeretnének részt venni új technológiák tesztelésében, ők egyszerűen csak a lehető legjobb, rendkívül megbízható megoldásokra vevők.

Müller-Ötvös elmondta, hogy az iparág egyértelműen a villanyautók irányába halad, és egy napon egész biztosan ki fognak halni a benzinmotoros járművek. A Rolls-Royce pedig akkor fog előrukkolni első villanyautójával, amikor a technológia minden szempontból érett lesz a feladatra. A Rolls-Royce július végén jelenti majd be legújabb modelljét, a hatalmas Phantom új generációját, melyből a jelek szerint a korábbi pletykák ellenére ki fog maradni a hibrid hajtáslánc, írja a hvg.hu. 

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.