Saját mobilt dobhat piacra a Google

Mobiltelefont készül piacra dobni saját márkaneve alatt a Google – írta hétvégi számában a The Wall Street Journal (WSJ).

A New York-i gazdasági lap szerint az internetes keresőszolgáltatással indult és 11 év alatt óriáscéggé növekedett amerikai társaság jövőre kíván belépni a mobilkészülékek piacára, az Egyesült Államokban. Az első Google-modell neve Nexus One, gyártója a tajvani HTC, és a cég közreműködésével kifejlesztett Android operációs rendszer egy új verziója fut majd rajta.

A felsőkategóriás telefont közvetlenül a társaságtól vásárolhatják majd meg az amerikai felhasználók, ami szakítást jelent a bevett üzleti modellel, amely szerint a készülékeket a hálózatüzemeltetők értékesítik előfizetéssel együtt. A megoldás révén a Google egy csapásra az okostelefon-gyártók – például az Apple – és a hálózatüzemeltetők – mint a Verizion és a Sprint Nextel – versenytársa lesz – írta a WSJ.
A Reuters hírügynökség vasárnapi jelentése szerint a Google és a HTC sem kommentálta a lap értesülését. Ugyanakkor a Google a cég hivatalos blogjában közölte, hogy néhány munkatárs egy új mobilkészüléket tesztel, a szűkszavú bejegyzésből azonban nem derülnek ki részletek.

Ajánlott tartalom

Klímapolitikai Intézet: kevesebb elektromos hulladék keletkezne, ha a fogyasztókon és nem a gyártókon múlna

Sokkal kevesebb elektromos hulladék keletkezne, ha a fogyasztókon és nem a termékek gyártóin múlna; fogyasztó- és környezetvédelmi szempontból egyaránt aktuális probléma a tervezett elavulás - derül ki a Klímapolitikai Intézet és a Századvég együttműködésében készült reprezentatív kutatásból.