Schwarzenegger zöldülő lelke újabb céget hozott Kaliforniába

Számos napelem gyártó cég tervezi, hogy az Amerikai Egyesült Államokba viszi tovább a tudását.

Kyocera Solar bejelentette azoknak a napelem moduloknak a gyártását, amelyeket San Diegóban illetve Kaliforniában fognak létesíteni, hogy kiszolgálják az amerikai piacot.
Az amerikai modulok gyártása egy második lépése lesz a cégnek, hiszen olyan célokkal rendelkeznek, mi szerint 1000 megawattnyi napelemet fognak létrehozni évente, 2013 márciusáig.
“Az Egyesült Államokban rendkívüli növekedés tapasztalható a napelemből nyert villamos energia elfogadása tekintetében”, mondta Steve Hill, a Kyocera Solar vállalat elnöke. A Kycera San Diegói üzeme magas minőséget illetve nagy hatásfokú napelemeket biztosít majd, hogy kiszolgálják ezt a bővülő piacot. 35 éves elkötelezettséggel rendelkezünk a tiszta energia előállításában a napelemek segítségével, a Kyocera egy világméretű kapacitással rendelkezik, hogy kielégítse a keresletet az világszerte”, folytatta az elnök.
Az új napelem-modul gyártása San Diegóban fog elkezdődni, a Kyocera Balboa Avenue létesítményében,2010 első felében – kezdetben 30 megawattot fog termelni évente.

A napenergia, a Kyocera legdinamikusabban fejlődő ágazata lett világszerte. Amellett, hogy San Diegóban megkezdődnek a munkálatok, a cég más országokban is rendelkezik napelem-modul gyártó létesítményekkel. Ezek az országok a következők: Japán, Kína, Csehország, és Mexikó.
“ A bejelentés egy bizonyítéka annak, hogy Kalifornia nemzetének vezető zöld politikája alapvető szerepet  játszik a mi államunk sikerében”, mondta Arnold Schwarzenegger Kalifornia kormányzója. “ A recesszió ellenére, a zöld munkahelyek bővültek Kaliforniában, és azon döntése a Kyocerának, hogy San Diegóban fognak napelemeket gyártani sokkal több munkahelyet fog teremteni, egy ilyen időszakban, amikor arra a legnagyobb szükség van., folytatta a kormányzó.

Ajánlott tartalom

EVIDEI tárgyi eszköz leltározás – ez lehet a megoldás a lassú és hibákkal teli leltározásra?

A vállalati leltározás kritikus folyamat, amelynek hatékonysága és pontossága közvetlen hatással van a vállalkozás teljesítményére. A hagyományos táblázatkezelőben vagy adatbázisokban vezetett nyilvántartás amellett, hogy időigényes, hemzseghet a hibáktól, ami végső soron rengeteg plusz kiadást okozhat egy cég számára. De szerencsére van más megoldás is!