Schwarzenegger zöldülő lelke újabb céget hozott Kaliforniába

Számos napelem gyártó cég tervezi, hogy az Amerikai Egyesült Államokba viszi tovább a tudását.

Kyocera Solar bejelentette azoknak a napelem moduloknak a gyártását, amelyeket San Diegóban illetve Kaliforniában fognak létesíteni, hogy kiszolgálják az amerikai piacot.
Az amerikai modulok gyártása egy második lépése lesz a cégnek, hiszen olyan célokkal rendelkeznek, mi szerint 1000 megawattnyi napelemet fognak létrehozni évente, 2013 márciusáig.
“Az Egyesült Államokban rendkívüli növekedés tapasztalható a napelemből nyert villamos energia elfogadása tekintetében”, mondta Steve Hill, a Kyocera Solar vállalat elnöke. A Kycera San Diegói üzeme magas minőséget illetve nagy hatásfokú napelemeket biztosít majd, hogy kiszolgálják ezt a bővülő piacot. 35 éves elkötelezettséggel rendelkezünk a tiszta energia előállításában a napelemek segítségével, a Kyocera egy világméretű kapacitással rendelkezik, hogy kielégítse a keresletet az világszerte”, folytatta az elnök.
Az új napelem-modul gyártása San Diegóban fog elkezdődni, a Kyocera Balboa Avenue létesítményében,2010 első felében – kezdetben 30 megawattot fog termelni évente.

A napenergia, a Kyocera legdinamikusabban fejlődő ágazata lett világszerte. Amellett, hogy San Diegóban megkezdődnek a munkálatok, a cég más országokban is rendelkezik napelem-modul gyártó létesítményekkel. Ezek az országok a következők: Japán, Kína, Csehország, és Mexikó.
“ A bejelentés egy bizonyítéka annak, hogy Kalifornia nemzetének vezető zöld politikája alapvető szerepet  játszik a mi államunk sikerében”, mondta Arnold Schwarzenegger Kalifornia kormányzója. “ A recesszió ellenére, a zöld munkahelyek bővültek Kaliforniában, és azon döntése a Kyocerának, hogy San Diegóban fognak napelemeket gyártani sokkal több munkahelyet fog teremteni, egy ilyen időszakban, amikor arra a legnagyobb szükség van., folytatta a kormányzó.

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit