Segít a környezettudatos autósoknak az eBay

A világ egyik legnagyobb internetes piaca nemrégiben elindított egy olyan szolgáltatást, mellyel olyanoknak kíván információt és persze vásárlási lehetőséget is kínálni, akik a környezetbarát autózás hívei.

Az eBay Green Driving weboldal április 19-én indult el azzal a céllal, hogy népszerűsítse az energia- illetve üzemanyag-takarékos járműveket. Az új webes felület sokoldalú információt nyújt nemcsak az elektromos és hibrid autótípusokról, de még a kevesebbet fogyasztó személygépkocsikról is találunk egyet s mást. De ezen kívül az oldalon még az üzemanyag típusokat is össze tudjuk hasonlítani, olvashatunk a legnépszerűbb környezettudatos csodajárgányokról, illetve mások véleményébe is belátást nyerhetünk egy-egy autóval kapcsolatban. Brad Berman, az eBay környezetbarát autós szakértője szerint igény volt egy ilyen platformra, hiszen fontos, hogy a vásárló megfelelő mennyiségű információ birtokában legyen, mielőtt befektetne egy környezetbarát négykerekűbe. Léteznek ugyanis más internetes környezetbarát gépkocsi kereskedések, azonban egyik sem szolgáltatott megfelelő mennyiségű információt a különféle modellekhez ahhoz, hogy az érdeklődők biztonságosnak érezzék a tranzakciót. Egy másik fontos érv pedig a gázárak folyamatos növekedése, amely az alternatív és környezetbarát megoldások felé tereli az autósokat.
Brad Berman, az eBay környezetbarát autós szakértője még afelől is biztosít, hogy a weboldalon történő vásárlás még akkor is biztonságos, hogyha mondjuk nem vihetjük el a választott autót egy körre.
„Az eBay számos biztonsági intézkedéssel igyekszik biztosítani, hogy az eladó és a vevő is jó élményekkel gazdagodjon. A járművekre nézve ide sorolhatóak az eladói visszajelzések, beszámolók a járművek történetéről, vizsgálati szolgáltatások, valamint a Vehicle Protection Program (Járművédelmi program), amelynek keretében 50.000 dollárt (majdnem 11 millió forintot) biztosítunk abban az esetben, hogyha az autó komoly sérüléseket szenvedett el, vagy szögesen eltér a listában szereplő példánytól” – nyilatkozta Berman az inhabitat.com-nak.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.