Segíts a Malawi árvákon a számítógépeddel!

Két szervezet segítségével igazán könnyen támogathatjuk a Malawi gyermekeket, miközben feleslegessé vált számítógépeinktől is búcsút vehetünk.

Gépeink felajánlásával saját környezetünket is védjük, hiszen nem növeljük az e-hulladék mennyiségét. A Gigabytes for Good névre keresztelt kezdeményezés a neighBORROW és a Goods for Good szervezetek ötlete alapján született meg. A két szervezet a hozzájuk érkező és általuk összegyűjtött régi számítógépeket juttatják el a Kelet-Afrikában tevékenykedő közösségi társulásokhoz, melyek malawi gyermekeken és árvákon segítenek.


A 6 évesnél fiatalabb, még működő merevlemezzel, billentyűzettel és táppal rendelkező gépeinket kétféleképp ajánlhatjuk fel. A neighBORROW-n keresztül, egy profilt létrehozva a honlapon. Itt végig is követhetjük régi, már használhatatlannak hitt számítógépünk újraéledését. A másik mód a Goods for Good-nak való közvetlen donáció. Az idősebb, az afrikai használatra nem alkalmas készülékeket is postázhatjuk, melyeket megfelelően újrahasznosítanak.

Ajánlott tartalom

Megduplázta fertőzésveszélyes hulladékot előkezelő kapacitását az SZTE

Megduplázta, így évente mintegy 1900 tonnára növelte fertőzésveszélyes kórházi hulladékokat előkezelő kapacitását a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), az új berendezést csütörtökön adták át.