Segítségre hív a japán sztárépítész

Az 1995-ös kóbei földrengés és a 2007-es cunami idején is azonnali segítségnyújtásba kezdett Japán egyik legismertebb építésze, a metzi Pompidou-központ épületét is tervező Shigeru Ban.

Kóbe után most újra saját hazájában pusztítottak a természet erői. Válaszképp építészcsapatával Ban egy nagyméretű, zárt terekben alkalmazható, kisebb, privát sarkokat biztosító rendszert dolgozott ki, és persze segítségnyújtásra ösztönöz saját honlapján. A papírépítészet úttörőjeként elhíresült Shigeru Ban irodája ezekben a napokban is tökéletesíti a rendszert, amellyel elsősorban az otthonukat vesztett, ezért nagy sportcsarnokokban, rendezvénytermekben összegyűlő százak és ezrek számára próbálnak némi intimitást biztosítani. A könnyűszerkezetes, gyorsan felállítható és kis helyen tárolható szisztémával, amely egyébként a japán építészet sajátos hagyományait is felidézi és már a kóbei földrengés idején is hasznosnak bizonyult, változatos terek hozhatóak létre. Anyagköltsége, mivel alapvetően papírcsövekből és kartonból készül, minimális.

Ajánlott tartalom

Környezetbarát női karóra? Így működik az Eco-drive rendszer

Kevesen tudják, hogy létezik kifejezetten környezetbarát karóra típus is, amihez nem szükséges elem, mivel sosem fog lemerülni. Pedig a technológia már 1976 óta az életünk része, mégis nagyon kevesen ismerik az Eco drive rendszerű karórákat.