Semmi sem állítja meg az izlandi bálnavadászokat

Hiába gyűlt össze hétszázezer aláírás az izlandi bálnavadászat betiltására egy aktivista oldalon, a bálnavadászok elkezdték a szezont, a Hvalur 8 és Hvalur 9 kihajózott vasárnap, de a hírek szerint eddig egy bálnát sem ejtettek el.

Tavaly az izlandi bálnavadászok 137 barázdásbálnát öltek le, és Izland mellett Norvégia az egyetlen ország, amely nyíltan elutasítja az 1986-ban elfogadott, bálnavadászatot tiltó nemzetközi egyezményt.

A hétfőig összegyűlt hétszázezer aláírás a karibi Saint Kitts és Nevisre is nyomást akar gyakorolni, azt kérték az ország kormányáról, hogy vegyék le zászlójukat az országban állomásozó egyik bálnavadász hajóról, így az izlandiak nem tudnák eljuttatni a szállítmányt Japánba. A japánoknál egyébként az utóbbi években jelentősen visszaesett a bálnahús fogyasztása.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

120 év múlva minden foglalkozás teljesen automatizálható lesz

A mesterséges intelligencia szakértői 50 százalékos valószínűséggel arra számítanak, hogy 2060 körül a gépek minden feladatot jobban és olcsóbban tudnak majd elvégezni, mint az emberi munkaerő; 2140 körülre minden foglalkozás teljesen automatizálható lesz - áll a Roland Berger, német stratégiai tanácsadó cég tanulmányában.