Sikeresen indult el az Iskolákban az Erdő Program

Sikeresen, másfél nap alatt lezárult a regisztráció az Iskolában az Erdő Programra, amelyre az összes vármegyéből érkezett érdeklődés: a tavaszi időszakra ötszáz köznevelési intézmény regisztrált, ezzel több mint 30 ezer általános iskolás részesülhet erdőpedagógiai foglalkozásban – közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A közlemény szerint február 5-én indult az Iskolában az Erdő Program regisztrációja, köznevelési intézmények pályázhattak a 6-14 éves diákok számára erdei iskolai tematikus foglalkozások lebonyolítására. Hozzátették: kedden délre a regisztráló intézmények száma elérte az 500-at, így a programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület lezárta a jelentkezést. A program tavaszi ütemében több mint 30 ezer diák vehet részt az erdőpedagógiai foglalkozásokon – jelezték. A tervek szerint ősszel ismét lehet majd pályázni a diákok környezeti nevelését támogató kezdeményezésre. Jelenleg a beérkezett pályázatok ellenőrzése és visszaigazolása zajlik; a legtöbben Pest vármegyéből jelentkeztek, az iskolák számát tekintve pedig Debrecen lett a legtöbbet pályázó vidéki település – írták.

Közölték azt is, hogy a nyertes intézményekben az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai 20-30 fős csoportoknak, osztályoknak tartanak tematikus foglalkozásokat. A programban az erdőpedagógusok játékosan segítik az iskolában zajló környezeti nevelést és ismeretszerzést. A diákok széles körű tudásra tehetnek szert az erdők növény- és állatvilágáról, közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, valamint betekintést nyerhetnek az erdőket kezelő szakemberek munkájába is – tették hozzá. Az Iskolában az Erdő Program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az AM közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával – áll a közleményben.

Ajánlott tartalom

Több tonnányi szén-dioxid-kibocsátást sikerült megelőzni a MÁV-START szén-dioxid-számlálójának

Mintegy 2,6 millió tonnányi szén-dioxid-kibocsátást sikerült megelőzni a MÁV-START Zrt. szén-dioxid-számlálójának hároméves működése alatt, ez hozzávetőlegesen egy kétszázezres nagyváros éves kibocsátásával egyenlő - közölte a MÁV-Volán csoport szombaton az MTI-vel.