Siófokon indul elektromos rollermegosztó szolgáltatás

Egy második magyar városban, Budapest után Siófokon is elindítja közösségi rollermegosztó szolgáltatását szombaton a TIER – közölte a berlini székhelyű mikromobilitási vállalat az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Siófokon 320 e-rollert állítanak forgalomba, amelyek Budapesthez és más nagyvárosokhoz hasonlóan éjjel-nappal elérhetők lesznek, elsősorban a központi közlekedési csomópontok közelében, valamint a forgalmasabb területeken. A használati feltételeket, közöttük a működési területet, a parkolásmentes zónákat és a parkolóhelyek kialakítását a helyi városvezetéssel együttműködésben határozták meg. Siófok vezetése számára kiemelten fontos a környezet megóvása, ezért kezdtek együttműködésbe a környezetbarát közlekedési alternatívát kínáló szolgáltatást nyújtó TIER-rel – jelezték a közleményben.
A Siófokon bérelhető rollerek a széles, nagyméretű kerekeknek köszönhetően a keskeny utcákon is könnyen és biztonságosan irányíthatóak. A szolgáltatás igénybevételéhez a cég mobilalkalmazásán keresztül elérhető térképen kereshető meg a legközelebbi roller, amelyet a kormányon található QR-kód beolvasásával lehet aktiválni – ismertették. A TIER 2021 szeptemberében indította el e-rollerszolgáltatását Budapesten.

A cég sajtófelelőse az MTI megkeresésére elmondta, hogy a fővárosban több mint 350 ezer bérlés történt az elmúlt közel egy évben. Jelenleg ezer e-roller áll a budapestiek rendelkezésére, a flottát ideiglenesen csökkentették ugyan, de hamarosan ismét bővítik – tette hozzá. Szolgáltatási területük kiterjesztésének lehetőségét újabb városokra folyamatosan vizsgálják – jelezte. A TIER Mobility globális megosztott mikromobilitási szolgáltató, amely saját fejlesztésű energiahálózattal táplált elektromos járművek széles választékát kínálja az e-rollerektől az e-kerékpárokon át az e-robogókig. Szolgáltatásai jelenleg 22 európai és közel-keleti ország több mint 240 városában érhetőek el.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.