Hat és fél millió fontot különített el a skót kormány, hogy felépítsenek egy szélturbinák tesztelésére szolgáló központot.

Skócia: hat és fél millió font megújuló energiákra

Hat és fél millió fontot különített el a skót kormány, hogy felépítsenek egy szélturbinák tesztelésére szolgáló központot.

A most bejelentett összeg a kétszerese annak, mint amennyiről szó volt tavaly szeptemberben, amikor a programot először meghirdették. E költségvetésből finanszírozzák emellett azokat a kurzusokat is, ahol a megújuló energia-szektorban dolgozó műszaki szakemberek továbbképzését folytatják, az Energy Skills Scotland szervezésében. Alex Salmond kormányfő szerint Skóciának vezető szerep juthat az off-shore megújuló energiák, valamint a széndioxid-tárolás területén egyaránt, tekintettel az ország szélenergia-forrásaira, a tenger hullámainak energiájában és az árapály-mozgásokban rejlő lehetőségekre, amelyeket széles körű műszaki tapasztalatok is erősítenek, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Kihalás fenyeget minden ötödik európai madárfajt

Minden ötödik madárfajt, köztük a sárszalonkát, a sarlósfecskét és a vetési varjút is a kihalás fenyegeti Európában a BirdLife madárvédelmi szervezet legújabb vörös listája szerint.