Skócia levegője szélenergiával egyre tisztább

A skóciai szélturbinák az elmúlt hónapban elegendő szélenergiát termeltek, csaknem valamennyi felföldi háztartás ellátására.

A National Grid adatai szerint, idén októberben csaknem negyedével több áramot adtak a szélfarmok, mint tavaly.
A termelés a WWF Scotland elemzői szerint, a skót háztartások 87 százalékának ellátására elegendő ma már. Lang banks, a szervezet igazgatója szerint a növekvő kapacitásoknak, az erős szélnek köszönhetően a termelés 25 százalékkal meghaladta 2016 októberében az egy évvel korábbit, ez csaknem kétmillió háztartás ellátására elegendő energiát biztosított. A szélenergia termelés ilyen mértékű növekedése a WWF helyi vezetője szerint jelentős segítség, hogy Skócia több, mint egy millió tonnával csökkentse széndioxid-kibocsátását, minden hónapban.
Bízom benne – mondta a környezetvédelmi szakember -, hogy Skócia erőfesztései és eredményei általában ösztönzőleg hatnak a világ más országaira, a klímavédelem érdekében, írja az energiainfo.hu.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.