Soha ennyire kevés hó nem volt még Észak-Amerikában

Észak-Amerika jelentős részén a november már kemény téli hónap szokott lenni, az 1981-2010 közötti három évtized átlagában ilyenkor a sajátosan meleg mikroklímájú Vancouveri-öböl kivételével Kanada egészét hó szokta borítani, ahogy az Egyesült Államokban a Sziklás hegységet is.

Emellett még az Egyesült Államok nagyobbik felében is szokott már ilyenkor havazni. Ehhez képest idén Kanada déli tartományai gyakorlatilag hómentesek, ahogy az Egyesült Államok egésze is. Az amerikai meteorológia jelentése szerint 2003, a nemzeti hóanalízis kezdete óta nem mértek még ennyire kevés havat november első két hetében, írja a 444.hu.  A NOAA ábrájának bal oldalán az átlagos novemberi hótakaró látható – a kék területeken száz százalék közeli a hólefedettség. Jobbra a 2016. november 14-i hóhelyzetet láthatják. Azt, hogy Kanada északi területein kívül szinte sehol sincs hó, csak a Sziklás-hegység legészakibb nyulványaiban.

Ajánlott tartalom

Évente 2,5 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe egy új globális jelentés szerint

Egy új globális jelentés szerint évente 2,5 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe a mezőgazdaságban, körülbelül 1,2 milliárd tonnával több, mint a korábban becsült 1,3 milliárd tonna.