Sok a rezsi? Így spórolhat a vízszámláján

Akár a negyedével is csökkentheti a vízfogyasztást zuhanyozásnál az alábbi újdonság.

A zuhany alatt állva szívesen elfeledkezünk arról, hogy azért spórolni kellene a vízzel, már csak a pénztárcánk érdekében is. A Hydrao Smart Shower nevű francia újdonság (amelyet egyébként a hónap elején tartott Las Vegas-i CES-en mutattak be) komoly segítséget nyújthat ehhez, ugyanis a vízfelhasználás függvényében változtatja (LED) fényét.  Tíz literes fogyasztásig zöld a színe, majd 50 literig lilára vált, utána viszont piros színnel figyelmeztet, hogy elég volt a vízpocsékolásból.

A zuhanyfejhez okostelefonos alkalmazás is tartozik (iOS-es, androidos), amellyel a felhasználó figyelemmel kísérheti zuhanyozós vízfogyasztását, illetve tetszése szerint állíthatja be a zuhanyfej színeit.

A technológia nagy előnye, hogy a LED-ekhez nem kell áramforrás, a beépített turbina rendszer látja el ugyanis ezeket, ezt viszont a vízsugár hajtja. Az okos zuhanyfej rászerelhető a hagyományos zuhanycsövekre, és februártól vagy márciustól érhető el, 99 dollárért.  Ez egyébként már a második generációja az okoszuhanynak, az elsőre egy francia közösségi finanszírozási oldalon gyűjtötték össze a pénzt még 2014-ben.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Kevesebb üzemanyagot használtunk az elmúlt hónapokban Magyarországon

Az idei első negyedévben szinte ugyanannyi motorbenzin és 3,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint tavaly az első három hónapban, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 1,9 százalékkal csökkent - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) szerdán. A prémium üzemanyagok keresletének emelkedése akadályozta meg a fogyasztás nagyobb visszaesését.