A Sony és az Idemitsu Kosan japán vállalatok megállapodtak abban, hogy közösen fejlesztik ki a következő nemzedékű lapos képernyőt, amely fénykibocsátó szerves diódákkal (OLED) működik.

Sony-Idemitsu megállapodás az OLED kijelzőkről

A Sony és az Idemitsu Kosan japán vállalatok megállapodtak abban, hogy közösen
fejlesztik ki a következő nemzedékű lapos képernyőt, amely fénykibocsátó szerves diódákkal (OLED) működik.

A megállapodást, amely az OLED– anyagok, alkatrészek közös felhasználásáról szól, 2006 januárjában írják alá.Az OLED technológiában használatos szerves anyagok áram hatására fényt bocsátanak ki. Az elterjedt folyadékkristályos kijelzőkkel szemben az OLED-képernyők nem igényelnek plusz fényforrást, emiatt
azoknál vékonyabbak lehetnek.

Az Idemitsu, amely olajfinomítással foglalkozik, 1997-ben fejlesztette ki szintetikus technológiával a fény kibocsátó anyagot. A Sony már tömegméretekben gyárt OLED-kijelzőket kisméretű digitális naptárai számára.

Ajánlott tartalom

Hogyan válasszak TV állványt otthonomba?

A nappali központi eleme szinte minden háztartásban a TV és az ahhoz tartozó multimédiás eszközök – a hifi, játékkonzol és még sok más elektronikai eszköz. Az otthon töltött idő egyre fontosabb és értékesebb, sőt, az otthoni munkavégzés miatt most még több időt töltünk otthon, mint valaha. Ezért is fontos, hogy a szabadidő és a hétvégék helyszíne egy rendezett és otthonos hely legyen!