Sör készül a fesztiválozók vizeletéből

Észak-Európa legnagyobb zenei fesztiválja 25 ezer liter emberi vizeletet gyűjtött össze, hogy azt a sörgyártásban felhasználja. A projekt a „Pisitől a pilsnerig” fantázianevet kapta.

A dániai Roskilde fesztivál néhány napja ért véget, egy érdekes kísérlettel a háta mögött. Egy helyi vállalkozó ötlete alapján több mint 100 ezer ember vizeletét gyűjtötték össze, újrahasznosítás céljából. A vizeletet óriási tartályokban szállították el a helyszínről, és árpaföldek trágyázására használták fel. Tehát ha közvetetten is, de a közönség hozzájárult a helyi sörkészítéshez.

Leif Nielson, a Dániai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tanácsától kifejezetten rajongott az ötletért: „Azt hiszen, a legtöbb ember érteni fogja a poént, hogy ilyen módon járulhat hozzá a sörgyártáshoz. Az pedig, hogy a rockzene is képe kerül, szerintem csak segíti az üzenet biztos célba érését: a lényeg ugyanis, hogy megváltozzon a viszonyunk az általunk termelt hulladékkal szemben”.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Az orvvadászat vezetett az agyar nélküli elefántok kifejlődéséhez

Az elefántokat az agyaruk miatt gyilkoló orvvadászat vezetett az agyar nélküli elefántok kifejlődéséhez egy új tanulmány szerint.