Sör készül a fesztiválozók vizeletéből

Észak-Európa legnagyobb zenei fesztiválja 25 ezer liter emberi vizeletet gyűjtött össze, hogy azt a sörgyártásban felhasználja. A projekt a „Pisitől a pilsnerig” fantázianevet kapta.

A dániai Roskilde fesztivál néhány napja ért véget, egy érdekes kísérlettel a háta mögött. Egy helyi vállalkozó ötlete alapján több mint 100 ezer ember vizeletét gyűjtötték össze, újrahasznosítás céljából. A vizeletet óriási tartályokban szállították el a helyszínről, és árpaföldek trágyázására használták fel. Tehát ha közvetetten is, de a közönség hozzájárult a helyi sörkészítéshez.

Leif Nielson, a Dániai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tanácsától kifejezetten rajongott az ötletért: „Azt hiszen, a legtöbb ember érteni fogja a poént, hogy ilyen módon járulhat hozzá a sörgyártáshoz. Az pedig, hogy a rockzene is képe kerül, szerintem csak segíti az üzenet biztos célba érését: a lényeg ugyanis, hogy megváltozzon a viszonyunk az általunk termelt hulladékkal szemben”.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.