Forrás: Katasztrófavédelem

Speciális erdőtűzoltó járműveket vásárol a katasztrófavédelem

Erdőtűzoltó járműveket vásárol a katasztrófavédelem – közölte az MTI-vel kedden a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Olyan komplex tűzoltó gépjárműfecskendőkkel bővítik a járműparkot, amelyekkel hatékonyan lehet megakadályozni az erdő- és vegetációs tüzek terjedését, emellett más összetett, speciális feladatok elvégzésére is használhatóak – írták a közleményben. A projekt az Európai Unió 10 milliárd 100 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg. A beszerzendő járművek nehéz domborzati körülmények között is alkalmazhatóak, az erdőtüzek gyors körülhatárolását segítő avaroltóval is felszereltek, menet közben szivattyúüzemre állíthatók, ezáltal folyamatosan lehet velük oltani, illetve speciális erdőtűzoltó szakfelszereléseket tartalmaznak – közölte a katasztrófavédelem.

Harminchét gépjárműfecskendő beszerzése várható, a főváros és valamennyi vármegyei igazgatóság járműparkja gyarapodik ilyen korszerű járművekkel – tették hozzá.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.