Spóroljunk a vízszámlákon házi vízművel!

A házi vízmű az egyik legideálisabb módja a vízszámlán való spórolásnak. Ez a kérdés különösen a nagyobb létszámú családoknak lehet igazán érdekes, ahol a szóban forgó hó végi számla akár kisebb csillagászati összeggel is vetekedhet. A házi vízmű szerencsére gazdaságos, hatékony módját kínálja a víz biztosításának, amelyet természetesen számos módon használhatunk fel, a mosástól kezdve az öntözésig.

Részletesen a hidrofor felhasználásának területeiről

A roppant praktikus berendezés, amelyet sokan hidroforként ismernek, a vezetékes víz egyik legkiválóbb alternatívája. Gondoljunk csak bele, a mindennapokban hány és hány olyan teendő adódik, amelyhez nem szükséges ívóvíz minőségű folyadékot használni – mi mégis ezt tesszük, jobb, gazdaságosabb választási lehetőség hiányában. A házi vízmű ezt a felesleges, költséges pazarlást hivatott ellensúlyozni azáltal, hogy a ház körül természetes forrásból származó vizet (például kútból vagy ciszternából) használja fel azoknak a feladatoknak az ellátására, ahol nem mérvadó a víz kifogástalan minősége, makulátlan tisztasága. A már említett mosás és öntözés mellett, a WC tartály feltöltése, a takarítás vagy éppen a felmosás is ilyen teendőknek számítanak.

Az a bizonyos hab a tortán

Ha olyan kiemelt és roppant szerencsés helyzetben vagyunk, miszerint az ívóvíz minőségű víz természetes kinyerése is módunkban áll, a házi vízmű még nagyobb hasznot hoz a konyhára. Miért? Nos, ebben az esetben ugyanis a készülék tökéletesen megfelel az ívóvíz előállítására is. Ez különösen hasznos lehet azokon a településeken, ahol a vízhálózat kiépítése még nincs megoldva, esetleg a kiépítés valószerűtlenül nagy költséggel járna.

A számok magukért beszélnek

Tény, hogy a házi vízművel rengeteget lehet megtakarítani – ez a hó végi vízszámlában ölt majd formát. A szóban forgó modern berendezés az önellátó családok hétköznapi szuperhőse: azoké a környezettudatos személyeké, akik megfontolt módon szeretnének rálépni a közműszámláktól való függetlenedés ösvényére. Az pedig nem is kérdés, hogy megtérül-e a befektetés – ez az esetek döntő többségében garantált.

 

 

 

Partner cikk

Ajánlott tartalom

A Mol és a BKM közös hulladékgazdálkodási vállalatról szóló szándéknyilatkozatot írt alá

A Mol és a Budapesti Közművek (BKM) Nonprofit Zrt. szándéknyilatkozatot írt alá kedden a főváros és Pest vármegye ötven településének hulladékgazdálkodását ellátó közös vállalat létrehozásáról.