A Facebook nemrég jelentette be, hogy összefog az Opowerrel és a National Resources Defense Council-el (NRDC) egy energiahatékony Facebook alkalmazás indításában, 2012-ben.

Spórolni tanít a Facebook

A Facebook nemrég jelentette be, hogy összefog az Opowerrel és a National Resources Defense Council-el (NRDC) egy energiahatékony Facebook alkalmazás indításában, 2012-ben.

Az alkalmazás felhasználói megoszthatják egymással az energiafogyasztási szokásaikat, tippeket adhatnak egymásnak az energiahasználat csökkentésére, valamint részt vehetnek energiahatékonysági versenyeken is. Ritkán telik el olyan nap, hogy ne jelentkeznénk be a Facebook-ra megnézni a barátaik státuszfrissítéseit, vagy posztolni valami vicceset. Szerencsére a legnagyobb közösségi hálózat fontosabb dolgokkal is fog foglalkozni, méghozzá az energiahatékonysággal, és a környezetbarátabb életvitellel. Azzal, hogy csatlakozunk az alkalmazáshoz, megnézhetjük, hogy mennyi energiát használ a háztartásunk, és több-e az mint a szomszédjainké, vagy a barátainké. Az alkalmazás segítségével a felhasználók beregisztrálhatják az energiafogyasztásukat, és összehasonlíthatják a statisztikájukat másokkal, ráadásul tippeket is adhatnak egymásnak. Lesz rangsor is, ahol megnézhetjük, hogy ki hogy teljesít az energiahatékonyságban. A Facebook majdnem 800 millió embert köt össze, most pedig a felhasználók energiafogyasztásának csökkentésére bíztathatja őket a helyi versenyek meghirdetésével. Az NRDC szerint, ha a felhasználók csak egy lépést is tennének az energiahatékonyság felé, akkor Amerika máris 700 milliárd dollárt spórolna évente. Itt jön képbe az egyetlen hátulütője az alkalmazásnak. Egyelőre csak az USA-ban fog működni.

Ajánlott tartalom

Fenntarthatóság a zsalutechnológiában is

A közel két évtizede létező környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak feltalálója és gyártója, a piacvezető Meva, új regionális szolgáltatási központja is a fenntarthatósági alapelvek mentén kezdte meg működését Dunakeszin. Az üzemben környezetbarát csúcstechnológiával végzik majd a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást.