Sportcipő-újrahasznosítási program a Triatlon VB alatt

Sportcipőgyűjtési és újrahasznosítási program indul a 2010. szeptember 8-12. között Budapesten megrendezett Dextro Energy Triatlon Világbajnokság Zöld Triatlon programjának keretében.

Az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. Szedd a lábad, hozd a cipőd! névvel sportcipőgyűjtési és újrahasznosítási akciót hirdet a világbajnokság versenynapjaira. Az akció célja, hogy a már nem használt, kidobásra szánt sportcipőinket ne a kukába dobjuk, hanem – biztosítva ezzel újrahasznosításukat – adjuk le a kihelyezett gyűjtőpontok egyikén. A begyűjtött cipők hasznosíttatásáról az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. gondoskodik, a még viselésre alkalmas darabokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat eljuttatja a rászorulóknak.

„A sportfelszerelések intenzív használatából adódóan egyre hamarabb válunk meg a sportoláshoz, szabadidős tevékenységekhez használt eszközeinktől. A jelenségből kifolyólag rövidül a termékek életciklusa. A begyűjtött cipők a gazdasági körforgásba visszakerülve új használati tárgyak alapanyagául szolgálnak, ezzel is hozzájárulva a fenntarthatóbb élet megteremtéséhez.” – Nagy Zita, ügyvezető igazgató, Öko-Kord Országos Nonprofit Kft.
„Az akció keretében leadott cipők között előfordulhat, hogy akadnak még jó állapotú, használatra alkalmas darabok. Ezért a cipők az újrahasznosítás előtt előválogatáson esnek át, és a még viselésre alkalmas darabokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat eljuttatja a rászorulóknak”  – Adányi László programvezető, Magyar Máltai Szeretetszolgálat
A versenyzők és a lakosság két gyűjtőponton adhatja le a cipőket:
A Kopaszi gáti versenyközpontban (Age Group Depó mellett)

Szerda 10:00-18:00
Szombat 10:00-18:00
Vasárnap 10:00-18:00

A Roosevelt téri versenyközpontban (az Eötvös téri információs pont mellett)
Szombat 10:00-18:00
Vasárnap 10:00-18:00

Ajánlott tartalom

MNB-alelnök: a jegybankok nélkül nincs zöld átmenet

Az energiaátmenet a világ egyik legnagyobb kihívása és egyben az egyik legnagyobb lehetősége is, amelyhez a jegybankok új szemléletmódjára is szükség van - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatása szerint Virág Barnabás, a jegybank alelnöke a Network for Greening the Financial System (NGFS) londoni konferenciáján hétfőn.