Stadion műanyag palackokból

Az úttörő tajvani zöld technológia odáig fejlődött, hogy elkészült egy terv a világ első, újrahasznosított műanyag palackokból építendő stadionjára.

A Tajpejben bemutatott tervet a Miniwiz Sustainable Energy Development csapata készítette, amely már szerzője volt az Ecoarknak, a 2010-es tajpei nemzetközi virágkiállítás pavilonjának, amelynek falait 1,5 millió reciklált műanyag palackból húzták fel. Nike Sportwear Company együttműködésével a Miniwiz tervezői egy nyitott struktúrát képzeltek el, amelyet két, 200 tonnás daru tart, mindenfajta acél vagy betontartó gerenda igénybe vétele nélkül. Mint a pekingi Feather Pavilon, amelyet néhány hónapja a design hete alkalmából fejeztek be, a leendő stadion építményét is azzal akarják stabilabbá tenni, hogy a műanyag “tégláját” kombinálják rizspelyvával. Bár még csak tervről van szó, a Miniwiz eddig munkáit ismerve nem kizárt, hogy valóban meg is épül ez a stadion a 35 ezer műanyag palackból, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.