Súlyos olajszennyezés történt az Egyesült Államokban

Súlyos olajszennyezés történt, mintegy 4 millió liter kőolaj ömlött az amerikai Michigan állam déli részén egy folyóba – közölte csütörtökön az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága.

Az olaj az Enbridge nevű kanadai cég egyik vezetékéből származik, amelyik az USA Indiana államában lévő Griffith-t köti össze a kanadai Ontario állam déli részén lévő Sarniával. A vezeték hétfőn hibásodott meg, és a kiömlő olaj a Kalamazoo folyóba került, amely a Michigan tó felé viszi.
Jennifer Granholm, Michigan állam kormányzója történelmi méretű katasztrófának nevezte az esetet, és élesen bírálta a kanadai céget, mert szerinte nem tesz meg mindent a kár elhárításáért. Az olajfolt felszámolásán mintegy 400 ember dolgozik.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.