Súlyos vádak a multik ellen – Mivel etetnek minket?

Egy friss tesztsorozat szerint kinézetre ugyanolyanok a márkás élelmiszertermékek a régiónkban és Nyugat-Európában, de minőségük egészen különböző.

A legnagyobb európai élelmiszer-ipari cégek rossz minőségű termékeket adnak el Kelet-Közép-Európában ugyanabban a csomagolásban, mint amivel a jobb minőségűeket nyugaton – állítja az Euractiv szerint a szlovák fogyasztóvédelmi szövetség. A fogyasztóvédők számos nyugat- és közép-európai országban vettek mintákat a boltokban kapható élelmiszerekből, és a laboratóriumi vizsgálatok után úgy találták, hogy az ugyanúgy csomagolt termékek tartalma gyakran egészen különböző. A tesztbe bevont Coca-Cola, a Kotányi fűszerek, a Nascafé Gold, a Jacobs Krönung és a Tschibo kávék, valamint a Milka csokoládék közül egyedül utóbbiak minősége volt ugyanolyan az összes tesztelt országban.
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.