Súlyos vádak a multik ellen – Mivel etetnek minket?

Egy friss tesztsorozat szerint kinézetre ugyanolyanok a márkás élelmiszertermékek a régiónkban és Nyugat-Európában, de minőségük egészen különböző.

A legnagyobb európai élelmiszer-ipari cégek rossz minőségű termékeket adnak el Kelet-Közép-Európában ugyanabban a csomagolásban, mint amivel a jobb minőségűeket nyugaton – állítja az Euractiv szerint a szlovák fogyasztóvédelmi szövetség. A fogyasztóvédők számos nyugat- és közép-európai országban vettek mintákat a boltokban kapható élelmiszerekből, és a laboratóriumi vizsgálatok után úgy találták, hogy az ugyanúgy csomagolt termékek tartalma gyakran egészen különböző. A tesztbe bevont Coca-Cola, a Kotányi fűszerek, a Nascafé Gold, a Jacobs Krönung és a Tschibo kávék, valamint a Milka csokoládék közül egyedül utóbbiak minősége volt ugyanolyan az összes tesztelt országban.
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.