Szabályozott vízfogyasztás

Egy koreai designer, Sang-Hoon Lee szívén viseli a Föld ivóvíz mennyiségének a megóvását, éppen ezért kifejlesztett egy csapra szerelhető, fogyasztást szabályozó szerkezetet. Ezzel az eszközzel bárki könnyedén kontrollálhatja a felhasználásra kerülő litereket.

Az egyszerűen “water amount controller”, azaz víz fogyasztás szabályzó névre keresztelt szerkezet egy digitális kijelzőn mutatja a keresztülfolyt víz mennyiségét írja a hg.hu. A Sang-Hoon Lee kék és piros felirattal különbözteti meg a hideg és a meleg vizet, így a felhasználó könnyedén azonosíthatja a két értéket. Ha elfogadható áron forgalmazásra kerül az eszköz, biztosan sokan használnák, hiszen egyszerűen takaríthatnának meg rengeteg értékes vizet, a megspórolt összegekről pedig nem is beszélve.
A formatervezőnek érdemes végigböngészni a honlapját, mert rengeteg érdekességet találhatunk, mint például az egy tábla csokoládé ihlette hordozható adattároló.

Ajánlott tartalom

Enyhülhet az aszály a Rajna térségében, bő fél méterrel emelkedhet a vízállás

Enyhülhet a német gazdaság lassulásával fenyegető aszály a Rajna térségében, egy szerdán közölt előrejelzés szerint a következő napokban több mint fél méterrel emelkedhet a vízállás Németország legfontosabb vízi szállítási útvonalán.