Szabályozott vízfogyasztás

Egy koreai designer, Sang-Hoon Lee szívén viseli a Föld ivóvíz mennyiségének a megóvását, éppen ezért kifejlesztett egy csapra szerelhető, fogyasztást szabályozó szerkezetet. Ezzel az eszközzel bárki könnyedén kontrollálhatja a felhasználásra kerülő litereket.

Az egyszerűen “water amount controller”, azaz víz fogyasztás szabályzó névre keresztelt szerkezet egy digitális kijelzőn mutatja a keresztülfolyt víz mennyiségét írja a hg.hu. A Sang-Hoon Lee kék és piros felirattal különbözteti meg a hideg és a meleg vizet, így a felhasználó könnyedén azonosíthatja a két értéket. Ha elfogadható áron forgalmazásra kerül az eszköz, biztosan sokan használnák, hiszen egyszerűen takaríthatnának meg rengeteg értékes vizet, a megspórolt összegekről pedig nem is beszélve.
A formatervezőnek érdemes végigböngészni a honlapját, mert rengeteg érdekességet találhatunk, mint például az egy tábla csokoládé ihlette hordozható adattároló.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.