Szakmunkásképzés passzívházakhoz

A napokban került sor Nagykanizsán az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében támogatást nyert „Passzívház Szakmunkásképző Tanfolyam (PHCC)” elnevezésű projekt indító megbeszélésére.

 

Rendelje meg most kedvezményes áron a Passzívházak című könyvet 3950 Ft-ért! (x)

 
Az Európai Unió vonatkozó irányelve, mely a 2020-tól új házaknál már csak a “közel nulla energiafelhasználású házak“ építését irányozza elő, valamint a meglévő épületek egyre növekvő felújítása miatt a közeljövőben a szakképzett munkaerő iránti kereslet komoly növekedésével kell számolni. Ugyanakkor szinte teljesen hiányoznak a képzési és továbbképzési kínálatok az energiahatékony építészet területén. A projekt célja az energiahatékony építészet területén elérhető újszerű képzés és továbbképzés kidolgozása. Ez a különösképp a passzív- és pluszenergia-házak kivitelezésénél fogja a minőségbiztosítást nagymértékben elősegíteni. A célcsoportok a kivitelező építő- és kisegítő iparágak iparosai, építtetők és építőipari kivitelezők. Az ECVET-előkészítéssel a képzési koncepció nemzetközi elismerése biztosított, a főként magyar iparosok foglalkoztatási esélyei megnőnek, és a munkaerő nemzetközi mobilitása támogatottá válik.

 
További cél a minősített referensképzés, akik a projekt befejezését követően a regionális képzési intézetek rendelkezésére állnak további, az adott ország nyelvén folyó képzések levezetésében. Ezáltal egy olyan, a jövőben egyre fontosabbá váló képzési lehetőség kerül megteremtésre, ami a határrégióban az energiahatékony építészet elterjedését nagyban támogatni fogja. A projekt 18 hónapon keresztül tart. A projekt magyarországi partnerei a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A projekt előkészítésében és megvalósításában részt vesz továbbá az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft.

Ajánlott tartalom

Jó hír azoknak, akik idén telepítenének napelemet állami támogatással

Az elmúlt időszakban több jogszabály-módosítás is történt, ami az Otthonfelújítási Támogatásból létrehozott napelemes rendszereketérinti.