Szálló por – Megszűnt a szmogriadó Várpalotán is

Várpalotán megszüntették a szmogriadót, miután jelentősen javult a levegő minősége – közölte az önkormányzat kedden a honlapján.

A szálló por (PM10) mennyisége a levegőben Várpalota automata mérőállomásán, a Szent István utca és a Honvéd utca kereszteződésében az egészségügyi határérték alá csökkent, így megszűnt a városban a szmogriadó – tudatta Talabér Márta polgármester.
A Veszprém megyei városban december 22-én rendelte el a polgármester a szmogriadót, mert a légszennyezettség két egymást követő napon jelentősen meghaladta a riasztási küszöbértéket, emiatt forgalomkorlátozást is bevezettek.
A múlt héten Salgótarjánban, Miskolcon és Székesfehérváron is szmogriadó lépett életbe a levegő szennyezettsége miatt, de a riasztási fokozatot a napokban mindhárom nagyvárosban megszüntették. Budapesten Tarlós István főpolgármester december 21-én reggel a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el, amelyet 24-én oldottak fel.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.