Szálloda tengerparti hulladékból

Róma legújabb attrakciója – a világ első hotelje, teljes egészében hulladékból!

A Save The Beach Hotel (Mentsd Meg a Tengerpartot Szálloda) nem a legtakarosabb, de Európa partjainak annyi, ha a városlakók nem kezdik el tisztítani azokat. A német művész, H. A. Shult által tervezett épület része a Save The Beach környezetvédelmi csoport nyilvános kampányának, ez a „szemetes szálloda” 12 ezer kilogramm, európai strandokról gyűjtött törmelékből került megépítésre.

A Save The Beach szálloda egy igencsak erős gesztus egy nagyon fontos és létező probléma bemutatására, az alkotásban nem elég csak a DADAista gondolatot észrevenni. Egy BBC-nek készített interjúban Shult elmondta: „Szemétből épült, mert bárhova mész ezen a bolygón, mindenhol szemétbe ütközöl. A szemét idejében élünk, egy olyan bolygón, amit nem csak bérelünk.” A valódi ráeszmélés értéke azonban a falakon belül sajátítható el, amik fertőtlenített hulladékból lettek elkészítve.
Azonban a hotel másból is áll – a vázszerkezet például nagyon modern, egy német gyárban előre lett legyártva, és a hulladék-fal elemek is előleg lettek elkészítve. Jól látható, hogy a DADA művészeti mozgalom célja – sokkolni és zavart kelteni a fejekben – még mindig érvényes, például környezetvédelmi témák esetében is. Sajnos foglalásokra nem lehet számítani, hiszen a szálloda csupán átmeneti jellegű.

Ajánlott tartalom

Kisiklott és kigyulladt egy etanolt szállító vonat az Egyesült Államok északi részén, kitelepítést rendeltek el

Kisiklott és kigyulladt egy vasúti szerelvény közel két tucat kocsija csütörtökön hajnalban az egyesült államokbeli Minnesota államban, a baleset miatt egy kistelepülés lakóit kitelepítették.