Számolja ki, hányadán áll vállalata az energiával!

A Schneider Electric által bemutatott legújabb Efficiency Quotient eszköz segíti a vállalatokat az energiamenedzsment és -hatékonyság fejlesztésében.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bemutatta új Efficiency Quotient (energiahányados, EQ) eszközét, amely egy gyorsan és egyszerűen kitölthető online kérdőív formájában nyújt segítséget a vállalatoknak energiamenedzsmentjük értékeléséhez. Az eszköz segítségével felmérhető az ipari létesítmények, adatközpontok, épületek, valamint az energiaelosztási rendszer és az infrastruktúra aktuális energiahatékonysági teljesítménye. Az Efficiency Quotient lehetővé teszi továbbá a más felhasználókkal való összehasonlítást, és lépéseket javasol az energiaköltségek csökkentéséhez, illetve a hatékonyság növeléséhez. Az energiahatékonysági felmérés olyan alapvető értékelési lehetőséget nyújt a vállalatvezetők számára, amellyel meghatározhatják, hogyan fejlesszék tovább berendezéseik eredményességét. Az online adatlap kitöltését követően a felhasználók egy 1 és 5 közötti értéket kapnak , mely alapján a

Schneider Electric javaslatokat tesz az energiahatékonyság fejlesztésének érdekében. Ezenfelül ingyenes hozzáférést ad a vonatkozó tanulmányokhoz, eszközökhöz és információkhoz, például az EcoStruxure energiamenedzsment megoldásokhoz. A vállalatok a módszer segítségével meghatározhatják a teljes vállalat energiahányadosát is. „Napjainkban a szervezetek legfontosabb célkitűzései közé tartozik az energiahatékonyság és a fenntarthatóság növelése. Az Efficiency Quotient módszerével e cél elérésében segítünk a vállalatoknak, egyszerű lépéseket kínálva az energiaszámlák csökkentése és a hatékonyság optimalizálása érdekében” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A kulcsszó a hatékonyság
A Schneider Electric energiahatékonysági portfóliójának részeként az Efficiency Quotient mellett további eszközökkel is segíti a vállalatokat. A 2010-ben indított Collaborative Portal Project kezdeményezés az energiamenedzsment-projektek eredményes irányításához szükséges adatokhoz, technológiához és személyekhez hozzáférést biztosító, zárt online közösség. A felhasználók és a Schneider Electric által több ezer projekt menedzseléséhez használt portál olyan átfogó, eszmecserét ösztönző webes képességeket és közösségi hálózati szolgáltatásokat kínál, amelyek segítenek a költségek csökkentésében, a piacra kerülési idő lerövidítésében, valamint a projektek hatékonyságának növelésében. Az oldal hozzávetőlegesen 10-30%-kal növelte a hatékonyságot a már befejezett programok esetében, és iparágvezető együttműködési erőforrásként ismerték el.

A 2009-ben indult Energy University az oktatási oldaláról közelíti meg az optimalizálást. A szakterületekre specializált, 12 nyelven elérhető ingyenes képzési rendszer 150 program keretében biztosít forgalmazóktól független oktatási eszközöket. A Schneider Electric több mint 10 szakmai szervezettel kötött együttműködést, amelyekkel közösen szervez továbbképzéseket a programban részt vevő, 130 000 főt meghaladó szakembergárda számára. Emellett a vállalat a közelmúltban bejelentette az új Professional Energy Manager (PEM) tanúsítványt is, mely a világ egyik legnagyobb múltra visszatekintő képzési programjának része. Az Institute of Energy Professionals oktatási szervezettel közösen kibocsátott tanúsítvány az egyik legelismertebb minősítésnek számít az energiamenedzsmenttel kapcsolatos tanúsítás terén. Az Efficiency Quotient eszközt a www.schneider-electric.com/efficiency-quotient webhelyen érheti el.

Ajánlott tartalom

Mikortól pályázhatok az ingyenes napelemekre?

A programot négy ütemben, regionális bontásban fogják kivitelezni.