Szárnyal a Toyota

A napokban a Toyota Motor Europe bejelentette, az összesítések szerint Európában eladták immáron a 200,000. Prius-t is. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 24 hónapban 100,000 Prius-t értékesítettek.

A vállalat sajtóközleményéből kiderül, a hibridek 2000-ben történt bemutatását követően eddig összesen 202126 hibrid Toyota és Lexus talált gazdára Európában.

Az áttörést jelentő eredményt követően kiderült, a Toyota több mint 2 millió hibridet adott el világszerte azóta, hogy megindult az első hibrid, a Toyota Prius tömeggyártása. 

Továbbá, az Edmuns.com adatai szerint 2009 augusztusáig nem kevesebb, mint 1,106,203 hibrid Toyota-t adtak el csak az Egyesült Államokban. Ez azt jelenti, hogy a Toyota az államok hibrid autó piacának 73 %-át, míg a teljes amerikai autópiac (a személygépkocsikat és teherautókat is beleszámítva) 0,6 %-át birtokolja.

A Toyota célja 2010-re, meghaladni az évenkénti 1 milliós eladást, melynek 10%-a Európában kerül értékesítésre.

hibrid Lexus

Júliusban a vállalat bejelentette, hogy 2010 közepén megkezdik a C szegmensű ferdehátú Auris hibrid változatának gyártását az Egyesült Királyságban. Ez lenne a bizonyos kritikus első lépés, mivel a Toyota bejelentette, 2020-ra elképzelésük szerint minden modelljüknek lenne hibrid változata is.

Ajánlott tartalom

KPMG: az elektromos autók gyártása még hat évig drágább lehet, mint a hagyományos kocsiké

Az e-autózási piacon vegyesek a várakozások: egyre nőhet az ilyen járművek aránya, gyártásuk azonban még hat évig drágább lehet, mint a hagyományos kocsiké - véli a megkérdezettek többsége a KPMG által elvégzett felmérés szerint, amelynek összefoglalóját kedden juttatták el az MTI-nek.

Nincs hozzászólás

 1. igy probalja meg v ki a szememre vetni h késem.
  az ertékesítes is “csak” 1 nullaval van lemaradva.
  -oxigen fogy
  -öko technikak a süllyesztőben
  -az olaj lobbi szinte mindent ural a földön
  (“Isten hamarabb ítél mint gondolnád”)