Száz százalékig torinói elektromos autó

Torino a neve, mivel a gyártók egyértelműsíteni akarták, hogy 100 százalékig a piemonti fővárosban tervezték és alkották meg.

Az olasz egység szülővárosa egy elektromos autóval is köszöntötte az önálló államiság 150 évfordulóját írja az energiacentrum.com. A városi forgalomra készült autó – nyilván nem véletlenül – 150 km-es táv megtételére képes újratöltés nélkül. Egy 11 kw-os litium-ionos akkumulátor táplálja, kilométerenként 70 Wh-át fogyaszt. Az akkumulátort egyúttal nagy hatékonyságú napelemek is táplálják, amelyek további 20 km-nyi autonómiát adnak a járműnek. A prototípus bemutatásakor Piero Fassino polgármester hangsúlyozta, hogy az autó része annak a Smart City programnak, amellyel meg kívánják változtatni az észak-olasz iparváros energiafogyasztási szokásait.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.