Százmilliárd műanyagszatyrot spóroltak meg Kínában

Mintegy százmilliárd műanyagszatyrot spóroltak meg Kínában azóta, hogy a hatóságok megtiltották a bevásárlóközpontoknak, hogy ingyen osztogassák a környezetszennyező zacskókat – jelentette be egy csomagolóipari egyesület illetékese.

Az új szabályozásnak köszönhetően nagyjából 36,5 milliárddal kevesebb bevásárló zacskó végzi évente a kínai szeméttelepeken. A törvény bevezetése óta pedig mintegy 100 milliárd darabbal kevesebb – mondta Dong Csin-si (Jinshi), a pekingi Nemzetközi Élelmiszer-csomagoló Egyesület alelnöke, aki 2008 júniusában maga is kampányolt azért, hogy a műanyagszatyrokat ne ingyen osztogassák országszerte a különböző bevásárló helyeken.
Nagyjából hárommilliárd műanyagszatyor került forgalomban naponta Kínában, mielőtt a helyi kormány arra kötelezte a különböző bevásárló helyeket, hogy minden zacskóért külön díjat számoljanak fel.
Az ázsiai országban, amely a múlt héten ismerte el, hogy a világ legnagyobb üvegházhatású-gáz kibocsátója, a víz- és levegőszennyezettség mértéke is az egyik legrosszabb a bolygón, ugyanis az elmúlt harminc év rohamos fejlődése komoly környezeti károkat okozott szerte az országban.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.