Százszázalékos elektromos Nissan

A japán Nissan Motor Co, Ltd bejelentette egy 100% -ig elektromos, e-NV200 elnevezésű, egyterű, kisméretű autó pályatesztelésének megkezdését Saitama Cityben.

Saitama City, más érintettekhez kapcsolódva, támogatja az elektromos autó bevezetését az E-KIZUNA projekttel. A 2009-ben kezdődött projekt a villanyautó előállításának elősegítésével válaszol a globális felmelegedésre és megvalósítja az alacsony karbon tartalmú fenntartható társadalmat.

A Nissan, amely aláírta a projekt megkezdését, tárgyalásban van és együttműködik a várossal a töltőállomások infrastruktúrájáról, a fejlesztés igényeiről, a kedvezményekről és a lakosság figyelme felkeltésnek kialakításáról. A kisautó pályatesztelése, részét képezi a Nissan elkötelezettségének ezekben a kezdeményezésekben.

Saitama City az e-NV200-at a Városháza és a közhivatalok közötti, rendszeres kapcsolatok folyamán fogja kipróbálni. Az autót környezetbarátsági, hasznossága és gazdaságossága szempontjából fogják értékelni. A város végső célja, hogy megvalósítsa a fenntartható közlekedési megoldásokat a villanyautó bevezetésének támogatásával, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Ötven új autóbusz érkezik jövőre Budapestre

Ötven új csuklós autóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba, az új járművek üzemeltetésére kiírt tender nyertesével, az ArrivaBus Kft.-vel csütörtökön írták alá a megrendelésről szóló tízéves szerződést - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.