Szélgenerátor hajtotta töltőállomás elektromos autóknak

Egyesek úgy tartják, hogy az elektromos járművek annyira fenntarthatóak, mint az energia, amelyből az elektromos áramot nyerik. A DuraStation-nél semmiképpen nem érheti szó a ház elejét, mivel a villamos energia forrása a szél. (Aiolus News)

A Sanya Skypump által gyártott létesítmény, amely a General Electric és a Urban Green Energy együttműködésének köszönhetően született meg, a DuraStation töltőállomást kombinálja az UGE 4 kW-os vertikális szélturbinájával. A DuraStation 2-es szintű töltő, amelynél a folyamat 4-8 óra hosszat tart. A UGE szélturbinája 13 méter magas, és legalább 12 km/óra sebességű szelekre van szüksége villamos energia termelésére. Az első Sanya Skypumpot Barcelonában állították fel, további telepítések várhatók még az év folyamán Ausztráliában és az Egyesült Államokban.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.