Szélparkot vesz Bulgáriában a MET Csoport

Száz százalékos részesedést szerzett egy 42 megawattos szélerőműben Bulgáriában a svájci központú európai energiavállalat, a MET Csoport, miután hétfőn részvény-adásvételi megállapodást írt alá az olasz Enel Green Power céggel – közölte a vállalat az MTI-vel.

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

A tájékoztatás szerint a MET Csoport a szerződés értelmében megveszi az Enel Green Power, az Enel Csoport megújulókra szakosodott leányvállalatának az Északkelet-Bulgáriában lévő, Kavarna közelében működő, 42 megawattos szélparkját. A tranzakció várhatóan 2020 végéig zárul. Ismertették, hogy Bulgária ötödik legnagyobb szélerőműve – amely Shabla és Kamen Bryag településeken található – 14 darab Vestas-V90-es, egyenként három megawattos szélturbinából áll.

A 2010 óta működő szélpark termelése több mint 30 ezer háztartás villamosenergia-ellátásához elegendő – tették hozzá. A közlemény idézi Lakatos Benjamint, a MET Csoport vezérigazgatóját, aki szerint a tranzakció egyértelműen jelzi, hogy a MET Csoport megvalósítja a jelentős megújuló portfólió kialakítását célzó integrált stratégiáját a kelet-közép-európai térségben. A MET tulajdonosai 80 százalékban a munkatársak, 20 százalékban a Keppel Corporation.

Ajánlott tartalom

Érkezik a zöld CSOK

A kormány újabb elemmel bővíti az otthonteremtési programot, amely további segítség a gyermekes családok számára - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.