Szélturbinákat vásárol Brazília

Egy ismert spanyol vállalattól rendelt nyolc szélerőmű parkot Brazília, ezúttal 195 megawatt kapacitással gazdagodik. A szállító már adott el turbinákat Chilének, illetve korábban szintén Brazíliának.

Nyolc szélerőmű parkot építenek fel Brazíliában a közeljövőben. A 65 turbinából álló energiatermelő parkokat az északkeleti Piauí államban telepítik. Az összesen 195 megawatt teljesítményre képes szélkerekeket egy spanyol vállalat, az Acciona szállítja. A megújuló energiával, infrastruktúrával, vízügyi berendezésekkel is foglalkozó konglomerátum Mexikó, Kolumbia, Ecuador, Brazília, Panama, Peru és Chile számára szállított már eszközöket, rendszereket, Chilében éppen szélerőmű parkkal – 45MW teljesítménnyel – már ismertté tette nevét. A brazíliai projekt előzménye ugyancsak a szél hasznosításáról szól, turbinái más országrészekben már működnek. A mostani szerződés pénzügyi vonatkozásairól nem hoztak nyilvánosságra adatokat, azt azonban közölték, hogy a turbinák szállítására 2017-ben kerül sor, felszerelésükre, átadásukra 2018 második felében lesz mód.

forrás: globoport.hu

Ajánlott tartalom

Erre a Tesla termékre vártak sokan

Az Elon Musk vezette Tesla fokozatosan hódítja meg a napenergia világát. A folyamat egy apró, de igen fontos lépése annak az új terméknek a bevezetése, amely az áram átalakítását szolgálja.