Szemétből csinált cipőt az Adidas

Kizárólag az óceán felszínén úszó szemetet és az illegálisan kihelyezett mélytengeri halászhálók újrahasznosításából készítette el egy sportcipő prototípusát az Adidas. Egyáltalán nem is néz ki rosszul:

Az IFL szerint a cipőhöz az anyagokat a The Sheperd Conservation Society nevű szervezet gyűjtötte össze, miközben 110 napon keresztül monitorozta az illegális halászok tevékenységét Nyugat-Afrikai partjainál. Az expedíció közben használt zöld halászhálót szintén beépítették a cipőbe.

Az Adidas a közelmúltban kezdett együttműködésbe egy óceánokat védő civil szervezettel. “Rettentő büszkék vagyunk az Adidasra, hogy csatlakoztak a küldetésünkhöz és a kreativitásukkal megmutatják, hogy az óceánon úszó műanyag szemétből lehetséges valami menőt létrehozni” – mondta a civil szervezet egyik vezetője.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.