Szemétből művészet – újrahasznosító vasárnap

A Luzinterruptus Art Show, amit a varsóiak most már csak Recycling Sunday-ként ismernek vasárnap egy rendhagyó kiállítással hívta fel a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára.

A program keretén belül a spanyol művészcsoport több mint ezer színes műanyag zacskót használt fel írja az shtrend.hu. A zacskókat felfújták és madzaggal padokhoz, kerítésekhez, biciklikhez és egyéb tárgyakhoz rögzítették. A lenyűgöző szabadtéri installáció összhatását a fények és színek játéka adta. A kiállítás célja volt egyszerre volt szemet gyönyörködtetni és társadalmi felhívásként szolgálni. Varsóban számos európai nagyvárossal ellentétben nem kötelező az újrahasznosítás és nincs is rá felkészülve a város. A Recycling Sunday célja, hogy Varsó lakóival megismertesse a nemzetközileg használt újrahasznosítási rendszer színeit, ami szerint különválasztjuk a hulladékot. A Luzinterruptus csoport újrahasznosított zacskókat használt, amiket a kiállítás után csakugyan újrahasznosítottak.

recycling sunday

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.