Szemétlerakónak használják a vasúti pályákat Kárpátalján

A lembergi (lvivi) vasút-igazgatóság egy éven belül másodszor helyezte kilátásba, hogy megszünteti a vonatállomásokat azokon a nyugat-ukrajnai településeken, amelyeknek az önkormányzatai nem gondoskodnak arról, hogy megtisztítsák a vasút területét a szeméttől.

A vasút-igazgatóság sajtószóvivői irodájának közleménye szerint a húsvéti ünnepek előtt egyes helyeken, de mindenekelőtt Kárpátalján szemétlerakóvá változott a vasútvonalak környéke, különösen azokon a településeken, amelyek határában romatelepek találhatók. A helyzet azonban más megyékben sem sokkal jobb – adta hírül szerdán a munkácsi muchevo.net internetes hírportál.

A közlemény szerint a lakosság a környezetvédelmi és közegészségügyi normákat figyelmen kívül hagyva az otthoni szemetet és hulladékot a vasút területére hordja. A vasút felháborítónak tartja, hogy a területét a szabályokat felrúgva spontán szemétlerakóként használják, mert ez nemcsak az adott régióra, hanem Ukrajna egészére rossz fényt vet, sőt a szeméthegyek gyakran a vasúti közlekedés biztonságát is fenyegetik.
A vasút vezetése ismételten figyelmeztette a települések önkormányzatait, hogy gondoskodjanak a vasút területének  megtisztításáról, ellenkező esetben megszünteti a vonatállomásokat azokon a helyeken, ahol nem tartják be a köztisztaság elemi normáit.

Ajánlott tartalom

Fokozottan ügyelni kell az őzgidákra kaszáláskor

A mezőgazdasági kaszálási munkák során fokozottan ügyelni kell az őzgidák és az egyéb vadászható, valamint védett fajok védelmére - hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) keddi közös közleményében.