Szemétlerakónak használják a vasúti pályákat Kárpátalján

A lembergi (lvivi) vasút-igazgatóság egy éven belül másodszor helyezte kilátásba, hogy megszünteti a vonatállomásokat azokon a nyugat-ukrajnai településeken, amelyeknek az önkormányzatai nem gondoskodnak arról, hogy megtisztítsák a vasút területét a szeméttől.

A vasút-igazgatóság sajtószóvivői irodájának közleménye szerint a húsvéti ünnepek előtt egyes helyeken, de mindenekelőtt Kárpátalján szemétlerakóvá változott a vasútvonalak környéke, különösen azokon a településeken, amelyek határában romatelepek találhatók. A helyzet azonban más megyékben sem sokkal jobb – adta hírül szerdán a munkácsi muchevo.net internetes hírportál.

A közlemény szerint a lakosság a környezetvédelmi és közegészségügyi normákat figyelmen kívül hagyva az otthoni szemetet és hulladékot a vasút területére hordja. A vasút felháborítónak tartja, hogy a területét a szabályokat felrúgva spontán szemétlerakóként használják, mert ez nemcsak az adott régióra, hanem Ukrajna egészére rossz fényt vet, sőt a szeméthegyek gyakran a vasúti közlekedés biztonságát is fenyegetik.
A vasút vezetése ismételten figyelmeztette a települések önkormányzatait, hogy gondoskodjanak a vasút területének  megtisztításáról, ellenkező esetben megszünteti a vonatállomásokat azokon a helyeken, ahol nem tartják be a köztisztaság elemi normáit.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.