Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben – közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a projekt a Környezeti és energiahatékonysági operatív programnak (Kehop) köszönhetően valósul meg. Ismertették: a projekt célja, hogy a DRV Zrt. megismertesse felhasználóit a már lezárult, szennyvízelvezetéssel, -tisztítással és -kezeléssel kapcsolatos, továbbá a vízbázisvédelmet, valamint az ivóvízminőség javítását célzó EU-s fejlesztésekkel és programokkal; elősegítve ezzel a környezettudatos, takarékos és felelős vízhasználóvá válásukat. Kifejtették: a Széchenyi 2020 program keretében 2021. január 1. – 2022. december 31. között megvalósuló projekt központi eleme a DRV Zrt. működési területén, a Balaton vízgyűjtőjén, Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen kialakítandó Vizek háza élménypark, bemutatóterem és tanösvény, amely kiváló lehetőséget biztosít majd az ismeretanyagok élményszerzéssel megvalósuló átadására, a szemléletformálásra.

Emellett a projekt részeként a cég a szolgáltatási területének óvodái, iskolái és önkormányzatai számára is tervez nyílt napokat, interaktív előadásokat, ismeretterjesztő konferenciát, laborbemutatókat, valamint vizes témájú pályázatokat is hirdet majd – tették hozzá. A DRV Zrt. az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, amely 378 településen több mint 838 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, továbbá 211 településen közel 617 ezer ember számára gondoskodik a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról. A többségi állami tulajdonú vállalat Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében szolgáltat.

 

Ajánlott tartalom

Étlapok rövid üzenetei hatására többen választanak növényi alapú ételt

Az éttermek étlapjaira írt egyszerű, rövid üzenetek hatására kétszer olyan gyakran választanak a vendégek hús helyett növényi alapú fogást egy új kutatás szerint.