Szén-dioxid lábnyom

“Az adat az új termőföld” – állítja David MacCandless író, újságíró, desingner. S valóban, munkánk során gyakran talákozunk “méteres” tanulmányokkal.

Betűvé formáljuk mondanivalónkat és elefeldjük azt, hogy az adatok szemléletessé tételében egy kép olykor többet mond ezer szónál. Ha ezeket elfogadjuk, akkor utóbbiakat még inkább érvényesnek kell tekinteni az energetika hallatlanul bonyolult világában. Az energetikában és ennek egyik részterületén, az energiajogban hallatlanul bonyolult adathalmazokkal dolgozunk. Az ember hajlamos néha megunni a számsorokat és a végtelen táblázatokat. Épp ezért mindig érdeklődve figyelem és gyűjtöm a témakörbe tartozó infógrafikákat. Ezúttal a világ “szén-dioxid lábnyomát” osztom meg. Az ábra nagyon ötletes és elgondolkodtató: nem csak a legnagyobb és legkisebb terhelőkre érdemes figyelmet fordítani, hanem a földrajzi megoszlásra is.

Ajánlott tartalom

Közel 60 ezren válaszoltak a zöld konzultációra

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.