Svédország az első olyan európai ország, aki feltünteti a szén-dioxid mennyiséget az élelmiszerek címkéin. Ez az úgynevezett „ökológiai lábnyom”, azaz a termelési folyamat közben létrejött szén-dioxid mennyisége. Az ország a kibocsátás 50 %-ának csökkenését várja.

Szén-dioxid mennyiség az élelmiszerek címkéin

Svédország az első olyan európai ország, aki feltünteti a szén-dioxid mennyiséget az élelmiszerek címkéin. Ez az úgynevezett „ökológiai lábnyom”, azaz a termelési folyamat közben létrejött szén-dioxid mennyisége. Az ország a kibocsátás 50 %-ának csökkenését várja.

Az új jogszabály nem csak a szupermarketekre és kisebb üzletekre vonatkozik, hanem éttermek és étkezdék menüjére is.

A Freshplaza.it jelentéséből kiderül, hogy sárgarépát enni uborka és paradicsom helyett például sokkal környezettudatosabb lenne a svéd irányelvek szerint – mivel a sárgarépát nem termesztik üvegházakban, amelynek hőszabályozása rengeteg energiát fogyaszt.

Ajánlatos csirkehúst, és babot fogyasztani a vörös hús helyett: feldolgozása hatalmas mennyiségű gázt enged a levegőbe. A hal pedig bár egészséges, még sem ajánlatos túlzott fogyasztása, mert az európai halállomány szinte teljesen kiapadt.

Ajánlott tartalom

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

Mezővédő erdősávok létesítésével kapcsolatban pilot projektet indít az Agrárminisztérium – jelentette be Nagy István tárcavezető a XXXIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor kerekasztal beszélgetésén, szerdán, Tusnádfürdőn.