Szendvics bringa -otthon összeépítve

Új fejezet kezdődött a kerékpárgyártásban azzal, hogy úgynevezett lapraszerelt, kartondobozban forgalomba hozott kétkerekűeket is kínálnak a jövőben eladásra. Az egyedi megoldású jármű valójában már hét esztendeje kész, csupán a gyártási, finanszírozási és marketing nehézségek miatt nem kerülhetett eddig piacra. Immáron ezek az akadályok is elhárultak, így megkezdődhettek az előrendelések felvételei.

Hogy milyen is ez az új, ötletes bicaj? A tervezők az ihletet az IKEA lapraszerelt bútoraitól “csenték” el, ez inspirálta őket arra, hogy a “Szendvics bringa” névre keresztelt kétkerekűt megalkossák. Már a bicaj fantázinevéből is kitetszik a rendkívüli megoldása, aminek lényege: heggesztés nélküli vázból és alkatrészekből szerelhetőek össze mindössze egyetlen eszközzel. Egyszerű összerelhetősége természetesen azt is jelenti, hogy a gyártási, szállítási költségei jóval csekélyebbek a hagyományos kerékpárok előállításánál és bolti tárolásánál. Ebből az is következik, hogy az áruk is lényegesen alacsonyabb, így mind több ember számára válik lehetővé a megvásárlásuk. A lényegesen alacsonyabb ár az ilymódon gyártott, otthon összeépíthető bringáknál annyit tesz: felannyiba kerülnek mint a szabványos modellek.

Példaadó ötletként érdemes közzé tenni azt a potenciális szándékot, miszerint a gyártásból származó pénzügyi megtakarítás humanitárius célokat is szolgálhat. Lehetővé teszi ugyanis, hogy egy jármű árából egyszerre támogassák a fejlődő országok lakóit is, többek között azokat a gyerekeket, akiknek nagy távolságokat kell megtenniük az iskolába. Akik érdeklődnek a leleményes konstruktőrök munkájáról, több internetes fórumon rákereshetnek a kreatív jármű egyszerű összerelését bemutató videóra.

Ajánlott tartalom

Tízmilliárdos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél, a projektben egy olyan klimatológiai adatgyűjtő rendszert és adatbázist építenek ki, amellyel segítik a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást.