Szép, praktikus és energiatakarékos a Dűne Ház

A fenntartható lakóházak sorába tartozik immáron az az épület, amely Észak-Hollandia tengerparti vidékén épület és a Dűne Ház fantázia nevet kapta.

A háromemeletes épület teljes megjelenésével azonnal magára vonzza a figyelmet, hiszen rendkívül jól illik a tájba, sőt emlékeztet a vidék helyi jellegzetességeire, a tenger hullámzására, a hagyományos holland parasztházakra. S megjelenik ez az egyedi külső olymódon, hogy közben megfelel a környezettudatosság, a fenntarthatóság alapelveinek és modernitás kritériumainak is. A stúdióépületnek titulált ház építészei mindenekelőtt a külső táj és a belső terek között kapcsolat harmonikusságát tartották fontosnak. Ennek eléréséhez a tervezők hatalmas ablakokkal tették lehetővé a tengere való kilátást. A természetes anyagok használatával, a meleg színárnyalatokkal alkalmazásával az épület nyugalmat áraszt. A Dűne Ház szép és praktikus is. Praktikus, mert a fűtés és hűtés energiatakarékos megoldását a kiváló szigetelés, a környezettudatos energiatermelés és a levegő szivattyú rendszer biztosítja.

forrás: zoldtrend.hu

-

-

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.